Besplatna dostava po narudžbi preko 50 €

Thomas Tuchel mora dopustiti da se iskoristi snaga svakog igrača

Posted by jessica 13/05/2021 0 Comment(s)

U 36. kolu Premier lige Arsenal je pobijedio Chelsea s 1: 0. U ovoj igri Chelsea je još jednom promijenio sastav igrača kako bi isprobao novi strateški model. Kako bi osigurao pobjedu u Ligi prvaka, Thomas Tuchel mora koristiti stvarnu borbu kako bi vidio snage svakog igrača. Kad je Kai Havertz nosio Bayer 04 Leverkusen dres, njegova je snaga daleko premašila učinak u Chelseaju. Thomas Tuchel nije želio trošiti snagu izvanrednih igrača, pa je zamolio Kaija Havertza da promijeni položaj kako bi vidio može li igrati drugačiji učinak u ovoj igri.

Ove je godine Chelsea povećao snagu mnogih mladih igrača, ali nažalost učinak momčadi u prvoj polovici godine nije bio idealan. Da bi momčad uspjela, ne samo da imaju dobre igrače, već im treba i dobar trener. Nakon što je Thomas Tuchel trenirao Chelsea više od tri mjeseca, snaga momčadi je znatno porasla. Chelsea dres ove se sezone ponovno pojavio u finalu Lige prvaka, a ovo unapređenje u finale dovoljno je da dokaže sposobnost trenera Thomasa Tuchela.

Učinak Kai Havertza u ovoj igri nije postigao očekivane rezultate, a promašili su i njegovi brojni golovi. Chelsea je trenutno najmoćnija momčad mladih igrača u Premier ligi, tako da Thomas Tuchel mora dopustiti da snaga ovih mladih igrača bude iskorištena u prednost. Usponi i padovi Arsenala predodređeni su da se ne vrate među prvih pet na ljestvici, a vrijeme je da momčad prilagodi svoj status sljedeće sezone.