Besplatna dostava po narudžbi preko 90 €

Neymar ne žali zbog svakog izbora karijere

Posted by jessica 21/11/2022 0 Comment(s)

Izbor je važniji od napornog rada, a ova se rečenica u potpunosti odražava na Neymara. Mladog Neymara favorizirao je i Real Madrid, no on nije odlučio ostati, već se nadao da će nastaviti igrati s prijateljima u Santosu. Neymarov otac slijedio je djetetove ideje. Možda roditelji nisu djetetu pokazali najjasniji put koji je doveo do toga da je Neymar 5 godina igrao nogomet u Santosu.

Neymarovo iskustvo iz mladosti zapravo je vrlo slično onom Lionela Messija. Obojica su u mladosti pokazali dobre nogometne talente. Samo što je Neymar odlučio odbiti poziv Real Madrida, a Lionel Messi odjenuti FC Barcelona dres da se pridruži. Možda je upravo ta odluka o drugačijem odabiru uvelike promijenila njihove karijere. Lionel Messi osvojio je previše priznanja, a Neymar do sada nije osvojio Ballon d'Or.

Da Neymar tada nije odbio poziv Real Madrida, sada bi možda bio i bolji. U intervjuu s Neymarom rekao je: Osjeća da Santos doista može razviti brazilsku nogometnu dušu i tek tada može razumjeti zabavu nogometa u svojoj budućoj karijeri. Neymarovoj karijeri nedostaje previše počasti, ali svaki put kad obuče Brazil dres Svjetsko Prvenstvo 2022, može osjetiti san o izvornom nogometu. Možda izbori predstavljaju različite životne putanje, ali njihova konačna žetva je već osuđena na propast, ali će životna filozofija koju shvaćaju pretrpjeti velike promjene.